Kezdőlap / blog / Galaxis őrzői 2 bemutatás

Galaxis őrzői 2 bemutatás

A galaxis őrzői 2 várakozáson felüli filmélmény. Már múlthét óta felsejlett bennem, hogy valami történt a Marvel háza táján, mert a filmjeik határozottabban befogadhatóbbak lettek. Most vagy az van, hogy elkezdtem ráhangolódni erre a világra, vagy a Marvel is rájött, hogy a közönsége öregszik és próbálnak kicsit komolyabb, más tónust adni a filmjeiknek, de sikerült kiirtani azt a két bites debilitást a Galaxis őrzői 2-ből, amire falra másztam pár éve.

Az első, hogy az “én vagyok Groot” sorokat jelentősen megnyirbálták és innentől már nagy gond nem lehet. A másik, ami viszont hihetetlen jó ötlet volt, hogy elkezdtek ráfeküdni a csapategységre. Ez néha átcsap túlzásokba, hiszen Draxben szerintem messze nincs annyi, mint amennyivel több figyelmet kap pl.: Mordály kárára, de nem is ez az érdekes, hanem a második rész úgy összességében.

A 80-as évek zene választéka most is hibátlan. Kurt Russell rejtélyes apa szerepében egyenesen telitalálat. Stallone cameo szintű mellékszerepe fejvadászfőnökként erős Dredd bírót időző szerelésben kellemes bizsergést ébresztett, de rajta kívül is lesz még egy elég rakás kámeaszerep. A szereplőknek van lehetőségük kicsit jobban elmélyedni a karaktereikben, amennyire a családi szál engedi, mert ne legyenek kétségeink, ez az epizód erről fog szólni. Quill tisztázza a viszonyát apjával. Gamora ugyanezt teszi Nebulával, sőt Quill ezt elég sok szálon intézi, de majd meglátjátok. A család szintű konfliktus kezelésbe viszonylag ritkán fér bele egy világméretű gonosz, ami alól természetesen csak a halálos iram tud kivételt képezni, de ennek ellenére itt is sikerült ellenségképet faragni a történethez, mondjuk meglepően ötletesen. Bár, ha ebbe belemennék, akkor elspoilerezném a lényeget, így inkább arról beszélnék, ami miatt ez a film kifejezetten tetszett.

Az egyik , amitől a film levett a lábamról az a látvány. A mai CGI dömpingben szinte kimagaslóan jól sikerült a Galaxis örzői 2 látványvilága. A másik viszont a film humora. Az első részhez képest sokkal érettebb. Sok esetben nem is a konkrét poénok ülnek, hanem a világábrázolás maga. A szuverének, ahogy a tökéletesség jegyében videojáték módjával próbálják levadászni a galaxis őrzőit, nekem rettenetesen tetszett és jól állt neki az összes velük töltött közös jelenet. Nehéz is lenne körülírni, hiszen sokkal több a humor, de ez nem az “én vagyok Grooth”-ban mutatkozik meg, hanem sokkal egyénre szabottabb és itt nem csak hőseinkre gondolok.

Most éreztem először, hogy ebben a világban a humor nem azért van jelen, mert egy ez vígjáték, hanem mert valahogy természetesen fakad a szituációkból. Emiatt a legtöbb poén inkább szituációs poén, amit így nehéz is lenne visszaadni, de határozottan dob az összképen. Azt is tegyük hozzá, egyfajta habként a torta tetejére, hogy a Galaxis őrzői 2-nek végre lett szíve. Ez lehet, hogy nyálas, meg frázis pufogtatásnak hangzik, de enélkül az apa-fia, nővérek közti viszony rosszul sülne el. Giccses lenne vagy kifejezetten időhúzásnak éreződne, de mindenképpen feleslegesnek hatna, itt viszont érdekes. Nem mély, de érdekes.

Chris Pratt-nek nagyon jól ez ez a szerep, Zoe Saldanat meg napokig ellehetne nézegetni latexben. Érezhetően Drax karakterével is próbáltak valamit kezdeni és ezért azt is meglehet bocsátani neki, hogy jelenetei többségében továbbra is csak hangosan röhög mindenen maga körül. Az elmúlt 1, másfél évben a Marvel számomra nagyon szimpatikus új irányt talált meg. Az okokat nehezen lehetne anélkül keresni, hogy valakinek ne lépjünk a tyúkszemére, viszont pont ennek a változásnak hála, a Galaxis őrzői 2-t azoknak is tudom melegen ajánlani, aki az első részt nem, vagy nem annyira szerették, mert a folytatás szerintem sokakat megfog győzni az értékeiről és belőlem is kiváltotta azt, amit az elődjénél nem hittem volna, hogy várom a folytatást.

A Galaxis őrzői 2 online megtekinthető, amit már korábban megosztottunk veletek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük