Kezdőlap / Online filmek

Online filmek

A következő cikk az online filmek és filmek letöltéséről íródik és az azt körülölelő témával kapcsolatos összefüggésekről!

Az informatikának és az a köré épülő technikai infrastruktúrának köszönhetően egyre nagyobb teret hódít mint nemzetközi viszonylatban, mint hazánkban az online filmek és az ezzel kapcsolatos szórakozási lehetőségek. Az online filmek térhódítása leginkább az illegális tartalom kapcsán merül fel, hiszen nincs általános koncesszió és egyéb szerzői jogi problémák hátráltatják a legális megvalósítását. Az egyre nagyobb informatikai társadalom megköveteli az online filmek iránti igényt és ezt a szükségletet néhány oldal ki is elégíti. Az online böngészés során az általános keresési algoritmusok segítségével könnyen fel lelhetünk kimondottan online filmekkel foglalkozó internetes oldalakat, ahol ingyen vagy pénzügyi ellenszolgáltatás ellenében hozzájuthatunk premier és régebbi kiadású online filmekhez. Az ingyen online filmnézési lehetőséget szeretném egy kicsit bemutatni.

Ha keresés során megtalálok egy online filmet vagy egy oldalt, ahol kategorizált formában vannak jelent a filmnézésre felkínált filmek, akkor többnyire egy filmet egy külső nem általuk koordinált, működtetett oldalra töltenek fel, amik az online filmek nézésének lebonyolításában vesznek részt! A feltöltők ezekre a tárhelyre töltik fel a filmeket, majd megosztják az oldalon, ahol ezeket linkek formájában teszik közé, tehát az oldal nem tárol a saját szerveren semmilyen feltöltött, szerzői jogi procedúrához köthető adatállományt! Miután a felhasználó kiválasztotta az általa hasznosnak, gyorsnak, hatékonynak ítélt tárhelyet, rákattint és az online filmet tároló oldalon várakozás ellenében vagy azonnali megkezdéssel nézheti a filmet.

Előfordulhat, hogy az online film megtekintéséhez valamilyen bővítményre van szükség, amit az oldal működtetője fel kínál letöltésre, telepítésre. Hogy miért az online megtekintést preferálják mostanában széles körben a felhasználók? Ennek számos előnye ismert! Nem kell a letöltéssel szenvedni, különböző paramétereknek megfelelni, mint például elegendő tárhely, és nem kell megvárni, amíg a film a számítógépünk szerveres részét képezi, hanem azonnal megtekinthető! Tehát időt spórolunk meg, valamint a laikus emberek által teremtett akadályokat is csökkenti. Első sorban ennyit szerettem volna a témát illetően felsorakoztatni! Remélem segítettem a téma megértésében.